Zomers lunch bordje

Eten kan bij kinderen nog wel eens een struggle zijn. Tot grote frustratie van veel ouders. Ik zeg daarom graag ‘Maak eten leuk voor kinderen!’ Maak het interessant en spannend. Als het om de lunch gaat geven we in Nederland al snel gewoon een boterhammetje. Lekker snel en lekker makkelijk. Niet heel interessant natuurlijk voor kinderen en het spannender maken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.

Het begin bijvoorbeeld al bij het bord Een bord met vakjes waar leuke plaatjes op staan, maakt het leuk om te zien wat er onder het eten ligt. Vervolgens wat ligt erop het bord. Varieër met fruit, salade/groente, snacks, brood of iets anders. Om een idee te geven vandaag een Zomers lunch bordje met een rood thema:

1. Fruit: Watermeloen blokjes
    Heb je uitstekers kun je hier ook andere leuke figuurtjes van maken.
2. Salade: Snacktomaatjes.
3. Brood: Speltboterham met roomkaas en 2 geprakte frambozen
    Ook deze kan je in leuke vormpjes uitsnijden.
4. Snack: Biologische groente wokkels

 
Het leuke brandweerbordje van Bumkins waar al dit lekkers op licht kun je natuurlijk bestellen op ModerneMoeders.nl.
Wendy van Babies Kitchen
Hoi, ik ben Wendy en ik heb een grote passie voor eten en schrijven. Met de komst van onze kleine man Logan (2015) wist ik meteen mijn liefde voor eten wil ik met hem delen. Online miste ik echter websites gericht op baby en kindervoeding. Wat mij deed besluiten om in 2016 Babies Kitchen te beginnen. Een website waar het draait om eten niet alleen lekker maar ook leuk te maken voor kinderen. Te starten met de allerkleinste beginnende foodie.

Lees hier meer over Wendy

  Wendy         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties